Dezastru. România importă de 8,5 ori mai multă carne de porc decât exportă. Ministrul agriculturii: „Importăm undeva la 40-45% din consumul de carne de porc“
Ministrul agriculturii Petre Daea afirmă că aproape 45% din consumul de carne de proc din ţară este asigurat din import, pentru că fermele româneşti nu au suficienţi porci pentru a hrăni...
Testează abonamentul ZF Corporate
Poți să accesezi acest articol doar dacă ești abonat ZFCorporate.ro - platforma completă de informație premium de business.
Cere demo Abonează-te acumDupă activarea contului vei fi contactat de un reprezentant ZF Corporate în maximum 24 ore
Dacă ești deja abonat loghează-te mai jos.
Logare
Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
DIN ACEEASI CATEGORIE:
- Cris-Tim, unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară, despre impactul „ordonanţei trenuleţ“: Va aduce scumpiri. Vom avea inflaţie mai mare la toate produsele alimentare, cu procente cuprinse între 5 şi 10% în funcţie de tipul de aliment
- Poultry Investment, compania care deţine brandul Puiul de Crăieşti, vrea să exporte 25% din producţie în 2025, peste 400 de camioane. Acum, exportă sub 10%
- Un indicator îngrijorător. Densitatea animalelor pe hectar a scăzut cu peste 15% într-un deceniu în România, iar una dintre cauze este reducerea şeptelului. România, printre cele mai afectate ţări din UE, alături de Lituania, Ungaria şi Croaţia
- Producătorul de porţelan IPEC Alba Iulia, controlat de familia Covaciu, a bugetat afaceri de aproape 32 mil. euro pentru 2025
- Norofert, producător de îngrăşăminte şi cereale, ajunge cu sistemul de irigaţii la 400 ha la ferma din Zimnicea şi urmează o investiţie de încă 350 ha în 2025